Kerken rood verlicht om aandacht te vragen voor vervolgde christenen

Om aandacht te vragen voor vrijheid van godsdienst en vervolging van christenen worden woensdag 27 november wereldwijd diverse kerken rood verlicht tijdens de actie #RedWednesday. Ook verschillende Limburgse kerken, waaronder die van Blitterswijck en Leunen nemen aan deze internationale campagne van Kerk in Nood deel.

De organisatie wil hiermee bewustzijn creeëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en aandacht vragen voor de schaal waarop in het bijzonder christenen vandaag de dag worden vervolgd. Ook wil #RedWednesday oproepen tot respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen en opkomen voor geloof en vrijheid (inclusief het recht om niet te geloven). De campagne benadrukt hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen, in antwoord op de oproep van Christus zelf: “Heb elkaar lief zoals ik U heb liefgehad.”

Bron Bisdom Roermond